Det enorma brollopet pa Shangri-La


GrannyEn bild fran ett annat brollop eftersom det inte blev nagot fran den forra. Chris mamma och jag var bjudna pa en kunds brollop. Brudparet kopte sina vigselringar hos oss och sen kom gummens mor och gjorde orhangen och halsband till sig sjalv. Hon tog tyckte till oss och bjod oss till brollopet och i akta foretagaranda kunde vi inte saga nej. Jag namde att det forra brollopet hade 75 bord och att det ar valdigt stort. Det har brollopet hade gaster som fyllde 130 bord! Det var sa stort att de var tvugna att dela upp middagen pa tva olika lokaler och sen fick det stackars brudparet inklusive foraldrar ga fram och tillbaka mellan de tva lokalerna medan allting gjordes dubbelt. Skarandet av brollopstartan, champagnen, sangen, maten. Allting kom i par for det stackars paret. Det maste ha varit en valdigt lang kvall for dem, for det var det for oss...


Modevisning

Torsdagar ar eventdagar i Singapore, sa i torsdags var Chris och jag inbjudna till en 'trade show' for en nystartad kladaffar/webshop som heter Modish Wardrobe. Det ar tva Singaporeanska business studentsystrar som har startat den och kladerna ar inte tokiga. Var kompis bjod in oss sa att vi kunde raka pa lite intressant folk och 'natverka'. Blev inte sa mycket gjort med det, men tanken var god. Vi var sa lata att vi satte oss vid borden som var reserverade for Media vilket betydde att vi hade en ganska bra vy over caltwalken, men modellerna vande sig standigt med ryggen emot oss eftersom de visade kladerna till inkoparna som satt pa andra sidan.

Catwalk
Jag hade bara min kompaktkamera med mig sa det gick inte att ta manga kort. Den har blev dock ganska intressant och fangar val essensen av kvallen. Systrarna star i mitten ett helt huvud kortare an modellerna aven i sina hoga klackar.

Olprovning som fint folk

Familjen var i Penang over helgen och jag har ingen mer tidning att skriva for, sa jag hade 'semester' i sondags. Chris och jag gick till Brewerkz, ett mikrobryggeri som ligger pa Clarke Quay, det turistiga baromradet, med utsikt over den bruna Singapore River. De brygger sitt eget ol, sa proserna ar ok och olen intressant, sa vi gick dit for omvaxlings skull. I vanliga fall ar jag inte sa fortjust i de hembryggda olen, jag foredrar lattdruckna ol som Tiger, men vi valde ett olprovnings set den har gangen. Vi fick fyra olika sorters ol som serverades i sma 'vinglas'. Och nar man dricker ol en smutt i taget sa funkar de flesta, men det ar svart att hitta en som man vill dricka litervis av.

fyra ol
Fran ovre raden, vanster - Golden Ale, Organic Pilsner, Dunkel Weizen, Hope Beer

Vi provade Golden Ale, Organic Pilsner, Dunkel Weizen och Hope Beer. Den heter Hope for att de skanker $1 till cancerforskning for varje halvliter man koper. Chris kopte den, men tyvarr tyckte jag inte sa mycket om den, sa jag valde att ta en Golden Ale after provningen. Den ar superlattdrucken, men jag pratade mest och drack valdigt langsamt. Det ar bara harligt att fa sitta ute och njuta av dagen. Jag uppskattar verkligen mina sondagar eftersom det ar min enda lediga dag och jag har verkligen Sverigesommar syndromet - om vadret ar fint kan jag inte sitta inne! Men problemet ar ju att det kan bli sa forjakelens varmt att man inte riktigt vill stanna ute i alla fall.... Fast senaste veckan har varit svalare och det ar ganska skont ute nu.

Lunchdagboken

Jag har en ny kamera - for andra gangen detta ar. Och det ar samma kamera som forra gangen. Men trots att jag behovt betala 'dubbelt' i och med att jag kopte den en gang till, ar jag glad for den ar sa fin att det inte ar sant...

Innan jag tappade bort den forra kameran hade jag borjat ta en 'food diary' dar jag tog kort pa varje lunchmaltid. Inte blir det sarskilt spannande, men det ar ofta farggrant.  Sa nu borjade jag igen med min nya kamera. Jag har tankt samla ihop en hel veckas maltider, men jag ger ett smakprov pa tisdagens lunch - yong tau fu. Man valjer gronsaker, tofu och fiskbollssaker ungefar som en buffe, sen kokar de ingredienserna at en. Man kan valja mellan att ata det 'torrt' som jag, eller som en soppa. Denna omgang innneholl broccoli, tomat, aubergine, gron chili, chye sim, Enokisvamp tofu och wanton, toppat med chilisas och nanslags sotaktig sas...



Koppad

Fortfarande kameralos tankte jag anda uppdatera er for jag har just upplevt nagot for forsta gangen. Chris och jag gick pa massage igar. Han var otroligt stel i nacken, sa massosen foreslog att 'koppa' ('cupping'). De tar sma glaskoppar, varmer upp dem med eld och faster dem sedan pa ryggen. Kopparna suger sig fast sa det ser ut som man har fullt av glodlampor pa ryggen! Eller som en sminkspegel backstage pa en teater... Denna spannande upplevelse kanns som om man hanger fran taket i bara skinnet medan det brinner pa ryggen, men gor samtidigt inte sa ont for ryggen domnar lite. Vad man far daremot, ar stora runda blamarken over hela ryggen dar kopparna sugits fast. Enligt kinesisk medicin ar det 'kall' luft som sugs ut ur kroppen och man ska ma valdans bra efter ett par dagar. Jag kanner mig aningens om och nar jag tar pa dem, gor det ont som ett blamarke. Fast jag har typ tio stycken utspridda over hela ryggen!

RSS 2.0