En lektion i symmetri

Laste pa om symmetri i fotokomposition idag for min nasta artikel. Medan jag holl pa med det, mindes jag en artikel som var i Vecko Revyn, eller nat sant, nan gang i borjan av nittiotalet. Det handlade om symmetri och skonhet och visade hur folk som har symmetriska ansikten anses vackrare an andra. Som exempel hade de nagra kandisar som de tagit tva hogerhalvor och tva vansterhalvor och satt ihop for att visa hur symmetriska eller osymmetriska deras ansikten var. De enda exemplen jag kommer ihag ar Izabella Scorupco - som var perfekt symmetrisk - och Pernilla Wahlgren - som sag helt galen ut i bada! Hennes ena sida tog upp tva tredjedelar av ansiktet, minns jag.

Jag tyckte det vore intressant att testa detta pa mig sjalv, och insag att jag inte ar nagon matematisk skonhet... Jag ser ut som en massmordare/brottare i den ena, och en liten fagel i den andra. Konstigt hur min hallning skiljer sig sa. Bilden ar faktiskt tagen aningens pa sniskan, kanske ar det darfor min ena axel ar mycket storre. Det ar ocksa underligt hur allt verkar vara storre pa min hogra sida, utom munnen, som ar helt utdragen pa vanstra sidan...

 
Chris ser ut som sig sjalv pa bada, fastan de ar ganska olika i detaljerna. Konstigt. Ogonbrynen ar det som skiljer sig mest! Nasan har ganska olika form ocksa. Och frisyren ser ju saklart lite konstig ut pa vanstersidan, men det ar ju inte ett ansiktsdrag. Annars verkar han vara mer symmetrisk an jag. 

Nastan som Thailand

Det verkar vara dags att byta namn till Sara ater, eftersom det bara ar mat pa den har bloggen. Men jag maste bara visa den har supergoda ratten. Chris och jag fick tipset att ata Thaimat i en food court nara en kompis, sa vi akte dit for att prova. Augergine, lok,  flaskfars och massor av olja, toppat med knaperstekt thaibasilika - mums!



Efter lunchen gick vi till ett nytt massagestalle som var van som bor dar rekommenderade. Fotmassagen pa det har stallet ar halva priset mot den vi gatt till i stan, men den ar inte riktigt lika bra. Den duger som avslappning for en billigare penning dock. Jag somnade som vanligt. Jag kanner alltid att jag gar miste om njutningen litegrann nar jag sover, men samtidigt sa ar det sa skont att sova och bli ompysslad ocksa...

Sunday Roast

Det ar sondagsmorgon och Chris ar ute och gor sin joggingrunda. Jag ligger i sangen och lyssnar pa Led Zeppelin pa min mammas iPod istallet (ja, mamma jag har overfort nagra av mina sanger ocksa). Haha, insag just att iPoden var en present till min mamma, och Ledzep skivan en present till Chris, och har sitter jag med bada! Jag ar ju valdigt smart i mitt presentkopande, maste jag saga. Jag tycker ju definitivt att mitt satt att borja en sondag ar mycket battre an Chris i alla fall! Jag som till och med ar emot att duscha pa denna heliga dag... Oroa er inte, jag har faktiskt kompromissat pa den punkten sedan jag flyttade fran is-Falun till tropikerna - Jag brukar inte lukta!

Snart kommer Chris tillbaka och da ska vi till Mr Prata o ata frukost, tror jag. Ofta ater vi Prawn noodles pa sondagar men idag har vi planerat en fodelsedagslunch med vanner. Chris fyllde 31 i fredags och vi ska till var local som precis borjat med Sunday roast. All you can eat! Och olen ar billig, sa vi ska ha en slapparsondag dar... harligt.


Nyss hemkommen. Vi var pa Bojangles i ungefar 6 timmar och at tre omgangar av buffeen. Valdigt gott! Enkelt och "hemlagat". Ett gang olika kompisar kom och det var en trevlig sondagseftermiddag. Chris och jag var de enda som inte var bakis, sa vi var glada medan alla andra satt och sippade pa sina ol och tog det lugnt. 

Vi planerade lite lost med Montse och Ben att ta en langhelg till en strand for att inte gora nagonting -vi far se hur det gar. Det var svart att komma overens om ett stalle, for de dyker stup i kvarten och har varit pa varenda o runtomkring, sa de ar inte sa sugna pa att aka tillbaka till dem. Far forsoka hitta nagot som kan intressera dem. Chris och jag behover  en helg av totalt slappande...

En trevlig helg

Jag har haft en valdigt trevlig helg. I fredags gick jag med Aoife pa ballett och sag 'Cinderella'. Hon sag som vanligt fram emot det mycket, och hon berattade historien for mig, som hon last pa i en bok fran bibblan med sin mamma. Nar forestallningen borjade, var hon saklart tvungen att fraga lite saker, som vem som var vem och varfor de visade en nattbild med skyskrapor innan vi kom till Askungens hus (de anvande fotoprojektioner). Det var en modern ballett sa aningens svar att forklara ibland, men hon var intresserad och glad. Sista akten satt hon nastan helt tyst men klappade takten med handen pa mitt sate. Slutet var ganska forvanande dock - Askungen gifte sig aldrig med Prinsen - de bara dansade och sen var det slut. Verkligen en modern version.
Nar vi kom hem ville Aoife somna nere pa soffan medan jag laste for henne, men hon somnade aldrig, sa jag sjong en massa sanger om och om igen som hon gladeligen lyssnade pa. "You can sing as many as you want" sa hon till mig medan hon lag dar och forsokte att inte somna. Tillslut gick vi och lade oss samtidigt i alla fall, for hon ville inte sova ensam.

Pa lordagen jobbade vi som vanligt, men planerade att ga exakt klockan tre for att hinna handla och forbereda for grillfesten pa kvallen. Hamburgare, korvar och gronsaksspett skulle det bli. En enkel men god grillning. Exakt klockan tre borjade det osa ner, sa vi stannade ett tag for att lata regnet avta. En och en halv timme senare, med bara tva timmar kvar tills alla skulle vara pa plats, akte vi ivag for att handla. Oj sa stressigt det blev! Istallet for att ga till vara olika strategiskt utvalda affarer fick vi handla allt pa samma plats for att spara tid, vilket ledde till att vi fick snora pa fem matkassar pa vespan! Sen akte vi sakta hemat i Vietnamstil...



Maten var god och vi blev lagom matta istallet for proppis som vi vanligtvis blir, och vi fortsatte alla ner till Detention Class, ett gammalt stamstalle som har karaoke i baren. Som tur var, var det inte manga andra som sjong den har kvallen sa vi fick borja pa en gang. Ibland maste man vanta en halvtimme om inte mer mellan sangerna for att alla borden ska fa sjunga. Det suger big time! Vi bestamde oss for att boka ett rum nasta gang istallet, sa att vi kan fa sjunga hela tiden! (Ni far ursakta bildkvaliteen. Har fortfarande ingen kamera utom telefonen...)

Lagg marke till den icke-existerande mikrofonen i min hand...

Vi kom hem kockan fyra och jag slocknade pa en gang. Nasta dag vaknade vi och tog det lugnt med lang frukost, sen ner till poolen. Vi har inte varit nere vid poolen pa flera flera manader, sa min stackars hud blev lite rod, trots att jag bara var i solen ungefar en halvtimma. Superkanslig. Men sa tankte jag ju inte alls pa att smorja in mig heller....
Pa kvallen lagade vi en svingod kottfarssas av resterna - den basta pa lange. De farska champinjonerna gjorde susen!

Dejt

Ikvall at Chris och jag middag pa ett ryskt stekhus. Stallet har varit pa samma plats sedan hans foraldrar borjade dejta, och da brukade de ga dit. Vi var dar ikvall for forsta gangen (istallet for att ga till gymet). Och det var nastan forsta gangen som vi varit pa en 'dejt'. Inte for att det riktigt var det, men det kandes sa bara for att vi at pa restaurang.  Det har ar inget snofsigt stalle; ganska enkelt inrett med husmanskansla pa maten, men det ar restaurangstamning och de flamberar efterratterna pa plats bredvid bordet. Efter att ha sett flera eldlagor runtomkring oss, kunde vi inte halla oss fran att prova 'Cherry Jubilee' som var nanslags flamberade korsbar med glass. Jag provade aven 'Shaslik' - husets specialite, ett grillspett som visst ar tillrett pa akta ryskt vis. Gott var det, men aningens torrt for det fanns ingen sas. Jag antar man ska svalja ner det med Vodka ;)


Kallt i tropikerna

Kom precis hem fran en liten tur till Mr Prata. Chris och jag var dar och drack teh tarik (indiskt te) och at thosai med dipp. Och jag fros som bara den! Och jag vet - det ar inte samma kyla som i Sverige nu, men jag ar kall anda. Munkjacka och sjal hade jag pa mig men vinden blaste sa starkt bak pa Vespan att jag huttrade. Nar vi kom fram och satt still var det ok. Men jag har ocksa varit kall hela dagen, sa hela min kropp ar nedkyld redan. Regnperioden har borjat men ACn ar pa fullt drag anda, sa kontoret ar som ett kylskap! Till och med Chris var kall idag, och da betyder det at det inte bara jag med min kansliga hud som ar tjafsig, faktiskt.

Regnet kommer som pa bestallning varje dag nar vi ska hem fran jobbet. Det borjade i forra veckan med osregn runt tre, da vi oftast gar pa lunch. Men det var inte sa farligt for man maste ju inte ga ut precis da. Men sakta har regnet krupit sig till stangningsdags istallet. Igar slutade vi fem minuter tidigare for att hinna ga innan regnet borjade och vi hann nastan. Vi kom till cykeln torra, men trots den korta resan hem till Chris, hann vi bli blota. Det ar ofta jatteskont att ha motorcykel, sa att vi kan ta oss runt pa egen hand utan taxi eller buss. Men sa nar det regnar blir man antingen fast under tak hur lange som helst och kommer forsent jamt - eller sa blir man genomvat. Som tur ar kopte jag regncapes for motorcykel i Phnom Penh nar jag halsade pa mamma forra aret.  


Chris och jag levererade en ring till en kund och blev fast i regnet. Jag i min gamla Italy hjalm, som sedan Hong Kong bytts ut mot Hello Kitty...
Bilden pa mig i cape ar Chris favorit just nu. Han tycker att jag ser sa rolig ut att han sitter och kollar pa den varje dag. Tydligen kan han inte ens vara arg pa mig nar han ser den har bilden i sin telefon, sa det ar ju himla bra!

RSS 2.0