En regning sondag


Det ar sondag, det osregnar och jag ar seg. Skont att bara vara hemma en hel dag. Chris foraldrar ar ute nanstans, sa det ar lugnt och tyst. Inte for att hans foraldrar ar sa hogljudda nar de ar hemma, men de skulle antagligen sitta i vardags-rummet och titta pa TV om de var har. Istallet sitter Chris och jag vid varsin dator i vardagsrummet och jobbar.

Ja, det ar sondag och vi jobbar. Som vanligt. Chris har fatt ett snabbt designjobb som han maste gora klart idag, sa jag passade pa att borja sortera mina bilder, vilket ledde till en ide, sa jag skrev nastan klart en artikel till nasta manads inlagg och har intro till en till. Skont nar det gar sa smidigt, for det gor det inte alltid....
Jag har jagat tidningen for att fa betalt ocksa. De har blivit sega pa att betala sa det tar en och en halv manad mellan checkarna istallet for en sa det leder till att de ligger efter med en  hel del pengar.  Jag har redan mailat dem och sagt att jag maste fa betalt innan jag skriver mer. Jag fick en check forra veckan, men det ar fortfarande inte tillrackligt. Ar radd att jag inte kommer fa betalt for allt jag skrivit och da ar det ju inte alls vart det langre. Far se om jag far nat innan min nasta deadline... Har ar ett exempel fran min artikel om att fota utan blixt for att behalla stamningen i en bild.



Mitt liv utan kamera

Jag har varit kameralos i flera veckor nu. Min lilla IXUS blev stulen i Kuala Lumpur over Kinesiskt Nyar och jag ar fortfarande i jakt pa den basta kameran med det basta priset. Jag har siktat in mig pa IXUS 870 IS. Den verkar bra och inte alltfor dyr. Den har ocksa vidvinkel av nagot slag, vilket kan vara bra att ha. Det basta med IXUSen som jag hade var 'Digital Macro'-funktionen. Hur bra som helst. Har ar ett exempel pa vad man kan lyckas fa till under en sondagslunch....



For att gora saken varre blev det nagot fel pa min systemkamera nar jag var i Penang ocksa - Err99 - och jag tyckte det sag sa laskigt ut att jag inte anvande kameran resten av resan. Och tur var val det, annars hade de val snott den ocksa. Den verkar funka nu i alla fall.

Till raga pa allt, tappade jag min jobbkamera i marken sa att filtret gick sonder (fjarde gangen det hande mig...). Anledning att jag tog med den utomhus alls var att vi skulle lamna in fore rengoring, men kameraaffaren ville inte, utan hanvisade oss till Nikon och det var da jag tappade den. Chris borjade stada ut allt glas och ville fixa allt sjalv vilket resulterade i mer damm inuti kameran an det varit innan... Sa jag var tvungen att lamna in kameran till Nikon pa lagning. Det var nat fel pa CF-korts kontakten ocksa sa den inte kunde formattera. I flera manader har det varit problem men ingen trodde att det var i kameran. Sa efter att ha bytt kanske fem minneskort, fick jag antligen det lagat nu. Men allt det har hande samtidigt vilket betydde att jag fick ga tre veckor utan nagon kamera alls... Fantastiskt jobbigt. Och inte alls bra for jobbet saklart. Har inte kunnat fota de smycken vi gjort under den har perioden alls.

The Year of the Ox

Vi stangde affaren en hel vecka over kinesiskt nyar (forsta gangen i foretagets 33-ariga historia) Chris foljde med till Penang for att traffa slakten. Kim och Camilla halsade pa fran Sverige med en supergullig Mira, som redan hunnit bli tva ar! Helt sjukt att jag inte traffat henne tidigare!



Det blev en hel del slakt och pahalsande, som sig bor under kinesiskt nyar. Nyarsfirandet pagar egentligen i hela 14 dagar da man ska halsa pa slakt och vanner, ata och spela mahjong. Fast vi var bara i Penang i fyra dagar. Sen akte vi till Kuala Lumpur. Dar blev jag av med min vaska, men jag orkar inte ga in pa det nu.

Tillbaka i Singapore hann vi traffa Chris slakt ocksa. Hans kusin har precis fatt barn och ar den forsta i hans generation att fa barn sa det ar en stor grej. Speciellt for Chris mamma som pratar om bebisen hela tiden och halsar pa sa ofta hon bara kan. Jag kan bara tanka mig hur hon skulle vara om vi fick barn....

RSS 2.0