Bland hyllorna pa Borders

Chris och jag var pa Borders bokaffar haromdagen for att kolla igenom tidningar som vi ska skicka press release till snart. Pa vagen dit kollade jag som vanligt in Asienhyllan - och se dar var de fortfarande! Min pappa har tre bocker pa Recommended Titles hyllan. Tva av dem har till och med stallts med omslaget utat. Den tredje ar gammal nog att sta placerad med ryggen ut. Den andra personen som tar upp hyllplats ar Lee Kuan Yew, grundaren av Singapore. Och det ar ju inte daligt sallskap!

Borders

Papas tre bocker pa 'Recommended' hyllan

Reading book

 

Chris designade omslaget till boken Lost in Transition och den har salt jattebra! Sa vi var ju tvugna att ta kort pa honom tillsammans med boken... Det lustiga var att pa varje bild jag tog, fokuserade kameran endast pa Chris och pa just den boken! Vilken intelligent kamera, tankte jag i nan sekund - tills jag kom pa att kameran har Face Detection och antagligen laser av ogonen pa boken som ett ansikte.  Naja, det var tufft den sekund det varade....


Chicken Rice Steamboat, Hainanese Style

Beach Rd SteamboatSondag kvall och jag at Chicken Rice Steamboat till middag med Chris. Han har velat ata har i flera veckor men det har aldrig blivit av, sa nu antligen gick vi. Valdigt gott alltihop och soppan var god, fast jag foredrar fortfarande den koreanska varianten dar man kan steka kott och fisk istallet for att bara koka allt. Om det hade varit buffe hade jag definitivt atit mer, men det var nog lika bra att det inte var det. Restaurangen ligger undangomd pa nedre botten av ett gammalt shoppingkomplex, men om man val hittar dit ar det full rulle! Vi kom tidigt men det vara redan fullt men personalen ar valdigt effektiv och manga av dem ar trevliga ocksa. Deras specialite ar att de har Chicken Rice vid sidan av och alla ravaror ska visst vara farska. Och med tanke pa hur manga portioner de serverar, sa hinner  nog inget bli daligt.


Hungry Ghost Month

Jag har ju totalt glomt bort att namna att det just varit Hungry Ghost Month - sjunde manaden i den Kinesiska kalendern. Detta ar manaden da portarna till himlen och helvetet oppnas, och andarna ar ute pa vift. Manga tror fortfarande pa det, andra foljer bara tradition. Generellt ar det mycket samre forsaljningssiffror for oss denna manad. Folk undviker att kopa nya saker, speciellt till hemmet. (Man vet ju aldrig vad som hanger med...).

Offerings

Kakor, apelsiner och ljus vinkar av andarna pa Orchard Road

Det eldas papperspengar, rokelse, offras mat och tands ljus overallt, sa man far akta var man satter fotterna! I fredags var det sista dagen pa Ghost Month, sa alla sa farval till andarna genom att elda mer an vanligt! Det star tunnor utanfor galleriorna som man eldar pangar och andra papperssymboler i - mitt pa Orchard Road, den storsta shoppinggatan, och det ligger kakor och frukt pa tallrikar pa marken. Har utanfor Harry's Bar, mittemor Hermes butiken.

Fika Singapore style

Idag gick vi till det nyoppnade kafeet 'Fika' - Halal Swedish Food (ett nytt och intressant koncept). Chris och jag ville kolla in hur det var, sa vi gick for att ta en fika efter lunch - nu nar Chris vet hur det gar till ocksa ;).

Fika cafe

Halal Swedish Food, Arab Street, Singapore

 

Dessertvalet var ganska klent. Cheesecake och chokladtarta, hur svenskt ar det? Det borde ju vara kanelbullar och dammsugare! Vi bestallde en IKEA appelpaj med glass for $7.90 (40kr) och en kanna te for $4.50. Alltsom allt blev det dyrare an badas var lunch... Jag vet inte riktigt vad deras malgrupp ar. Eftersom det inte finns sa mycket typiskt svenskt (forutom havregrynsgrot till frukost), ar det ju inte direkt den svenska comminutyn de riktar sig till. Belaget pa Arab Street, ett turistomrade, betyder egentligen att det inte ens riktigt behover vara halal. Fast jag har hort att det ags av en svensk man med malay muslimsk fru. Nar vi var dar verkade de flesta vara engelsman och australiensare och jag tror att de bor har. Hoppas de borjar baka kanelbullar sa jag kan ga dit igen snart...


RSS 2.0